Пазарувай сега и вземи 15% отстъпка директно в твоята кошница! Само от 26.04 до 7.05.2024

Какво е чай Мате?

Мате чай (произнесено като ма-те) е националната напитка на Аржентина, известна със способността си да възстановява и да осигурява фокус.

И така, какво е това?
Мате чаят се приготвя от йерба мате (произнесено като йер-ба ма-те), южноамериканско дърво от рода на цера, подобно на чаеното растение. Технически не е точно "чай", тъй като не се прави от растението на чая, Camellia Sinensis, но има подобни ползи на чая, тъй като е също толкова богато на антиоксиданти и съдържа кофеин. В Южна Америка се пие от издълбана кратуна с насипен чай, гореща вода и метална филтърна сламка (в Аржентина почти всеки се разхожда с емблематичните чаши в ръка). 

Откъде идва йерба мате?
Мате чаят произхожда от Парагвай, където местните племена Гуарани и Тупи са първите, които култивират растението и правят чай. Оттогава той се разпространява из цяла Южна Америка и е най-популярен в Аржентина, Уругвай, Парагвай и Бразилия. Ако някога сте пътували до Южна Америка, със сигурност сте виждали буквално всички да пият йерба мате...

Защо да пия чай от йерба мате?
Ще ви даде енергиен тласък благодарение на естественото съдържание на кофеин. Йерба мате е страхотен чай за опитване, ако искате да впечатлите приятелите си с нишова смес - има вкус на опушен зелен чай.

Вижте разнообразието от Мате на Momentite.bg

Безплатна доставка за поръчки над 99лв.
Безплатно взимане от магазина
Сигурно плащане онлайн